zondag 16 oktober 2011

En hier is het resultaat dan...

... eindelijk.

De jaren '20 jurk is al een hele tijd af, dus het is hoog tijd het resultaat eens te delen.

Eerst een foto van het mutsje dat ik heb gemaakt. Ik heb gebruik gemaakt van een heel dik linnen, waarmee ik zowel de buitenkant als de voering van het mutsje heb gemaakt. Vervolgens van vilt allemaal blaadjes en bloemtjes erop geplakt.

En hier is dan een foto van het geheel. Ik had zelfs een poging gedaan om mijn haar te stylen, maar daar is niet veel van te zien.

En hier nog een foto van mij en de vriendin met wie ik in dezelfde stijl was, in een poging om de charleston te dansen. Zij heeft haar jurk zelf gemaakt met patronen van mij. Ik ben echt heel trots op het resultaat, ook omdat ze heel weinig ervaring heeft met naaien.


Hier trouwens nog een ander project, wat al klaar is sinds het begin van de zomer. Dit hebben we (mijn medestudent en ik) cadeau gedaan aan onze praktijkdocenten. Het was veel werk, waar we natuurlijk te laat aan waren begonnen, maar het resultaat is wel ontzettend leuk geworden.


Ik wil het patroon nog eens vereenvoudigen en digitaliseren en dan plaats ik het met uitleg op mijn blog. Maar binnenkort ga ik eerst aan een ander project beginnen: een jaren 1830 outfit voor een dame en een heer. Deadline is april 2012. Wish me luck! ;)

1 opmerking:

 1. Nou dan mag je maar eens beginnen...
  Want zo veel tijd heb je volgens mij niet....

  Maar wat zagen jullie er leuk uit zeg, op mijn werk heb ik de foto's ook laten zien, en vonden het allemaal prachtig :-D

  -X-

  Je schoonzusje

  BeantwoordenVerwijderen